zondag 2 september 2012

Zwaardvis met olijven (2 personen)


Ingrediënten
2 zwaardvissteaks van 125 g
1 sinaasappel
50 g zwarte olijven zonder pit
zwarte peper, versgemalen
2 eetlepels chiliolie
1 teentje knoflook, gehakt
2 eetlepels sojasaus


Bereiding
Rasp van de sinaasappel 1 eetlepel oranje schil. Halveer de sinaasappel en pers 1 helft uit. Snijd uit de andere helft met een grapefruitmesje de partjes los en neem ze eruit. Snijd de olijven in vieren. Wrijf de zwaardvissteaks in met zout en peper. Verhit de chiliolie in een koekenpan en bak de zwaardvissteaks
in 4-6 minuten bruin en bijna gaar. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Fruit de knoflook heel even aan in het bakvet en roer dan het sinaasappelsap met 2 eetlepels water en de sojasaus erdoor. Breng dit bruisend aan de kook en schep de olijven en stukjes sinaasappel erdoor. Warm nog heel even door.
Leg de zwaardvissteaks op warme borden en schep de olijven met jus erover. Lekker met sperziebonen en couscous.

bereidingstijd: circa 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten