300 gram kleine nieuwe aardappels
zout
versgemalen peper
50 gram dunne plakjes chorizo
1 ui
2 rode paprika's
1 teentje knoflook
2 eieren
2 takjes verse peterselie
tabascosaus
Borstel
de aardappels schoon, snijd ze in stukken en kook ze in water met een
beetje zout in 15 minuten gaar. Halveer intussen de plakjes chorizo
en bak ze in een pan zonder boter of olie gedurende 2 minuten, tot ze
knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat ze op een stuk
keukenpapier uitlekken.
Pel de
ui, snipper hem fijn, was de paprika, verwijder de zaadlijsten en
snijd hem in stukjes. Doe de ui en paprika in de pan en fruit ze 8
minutenlang op een matig vuur, tot ze zacht en een beetje aangebraden
zijn. Hak de knoflook fijn. Giet de aardappels af, doe ze met de
knoflook in de pan en bak het geheel nog 5 minuten.
Breng
intussen water met een beetje azijn in een pan aan de kook. Breek één
ei in een kopje en vervolgens het
andere ei in een afzonderlijk kopje. Roer door het kokende water tot
er in het midden een draaikolk ontstaat en laat de eieren na elkaarin
de draaikolk glijden. Pocheer 5 minuten.
Doe de
chorizo weer bij de aardappels in de pan en verwarm het mengsel 2
minuten. Was de takjes peterdselie, schud ze droog, snijd ze fijn en
doe de stukjes in de pan. Breng het gerecht op smaak met peper en
zout. Serveer het gerecht met de gepocheerde eieren erop en, indien
gewenst, met een scheutje tabascosaus.
Bereidingstijd: circa 55 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten