150 gram penne
zout
peper
50 gram sperziebonen
100 gram miniworteltjes
100 gram groene asperges
50 gram sugar snaps
100 gram ricotta-kaas
4 eetlepels magere melk
1 onbespoten citroenrasp3 sprieten
verse bieslook
2 takjes verse basilicum
1 handje rucola
Kook
de penne volgens de verpakking gaar met een beetje zout.
Was de
boontjes, maak ze panklaar en kook ze in 1 minuut gaar. Schil de
worteltjes, halveer ze, doe ze in de pan en kook ze in 1 minuut
beetgaar. Was de asperges, snijd ze in stukjes van 3 centimeter, doe
de stukjes in de pan en laat ze nog 1 minuut koken. Was de sugar
snaps, halveer ze, doe ze in de pan en kook ze in 1 minuut gaar, giet
ze af en zet ze opzij.
Giet
de penne af, voeg de ricotta en melk eraan toe en breng de pasta op
smaak met flink wat peper en zout. Was de citroen, rasp van één
helft de schil af en snijd de andere helft in vier partjes. Was de
bieslook, schud deze droog, snijd de sprieten fijn en voeg ze met de
geraspte schil aan de penne toe. Voeg vervolgens de pasta aan de
groente toe. Was de basilicum, schud hem droog en pluk de blaadjes
ervan klein. Was de ruccola, schud hem droog en voeg hem met de
basilicum aan de penne toe. Meng alles goed door elkaar, verdeel het
gerecht over twee borden, garneer elk bord met een partje citroen en
serveer.
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten