4 ongepaneerde varkenschnitzels
zout
versgemalen peper
450 gram kant-en-klare gesneden
aardappelparten
2 eetlepels bloem
2 teentjes knoflook , geperst
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
50 gram koude boter
rasp en sap van ½ citroen
1 eetlepel gehakte peterselie
schijfjes citroen ter garnering
Sla de schnitzels
eventueel nog wat platter met een deegroller of een vleeshamer en
bestrooi rondom met zout en peper. Bestuif ze met bloem. Verwarm de
oven voor op 220 graden celcius. Vermeng de aardappelparten met de
knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en
peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de
oven in circa 20 minuten goudbruin. Verwarm ondertussen een eetlepel
van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote
koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en
hous ze warm onder alminiumfolie. Voeg de rest van de boter en
citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al
roerend op lage stand smelten. Leg de schnitzel terug in de saus en
laat nog enkele minuten mee warmen. Neem de aardappelparten uit de
oven en bestrooi ze met peterselie. Serveer de schnitzel met een
lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten