4 superverse eieren, gescheiden in
dooier en wit
2 eetlepels poedersuiker
4 eetlepels zoete witte wijn of 2
eetlepels amaretto
3 eetlepels fijne suiker
Klop
de eiwitten en de poedersuiker met een elektrische mixer tot stijve
glanzende pieken. Klop de eidooiers los met de wijn en suiker en zet
de kom bovenop een steelpannetje met een klein laagje water dat tegen
de kook aan is. Klop voortdurend met een garde tot de eieren licht
gebonden en romig van kleur zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Giet
de saus in vuurvaste schaaltjes. Verwarm de ovengrill. Klop de
eiwitten nog even goed om en schep op elk schaaltje vla een mooie
berg eiwitschuim. Zet de schaaltjes heel kort vlak onder de hete
grill en laat licht verkleuren. Serveer direct, eventueel bestrooid
met poedersuiker.
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten