1½ kilogram vastkokende aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 bouillonblokje
olijfolie of zonnebloemolie
6 eieren
versgemalen peper
zout
Schil
de aardappelen, schaaf er dunne plakjes van met rasp. Spoel ze niet
af!
Maak
de uien en knoflook schoon, snijd de uien in ringen en hak de
knoflook heel fijn.
Verkruimel
het bouillonblokje.
Verhit
8 eetlepels olie in een koekepan, en bak de aardappelplakjes samen
met de uien en knoflook op een matig vuur gedurende 10 minuten. Ze
mogen niet bruin worden. Giet dan de olie er af.
Doe de
langzaam gegaarde aardappelplakjes in een kom, breek de eieren
erboven en schep het direct goed door. Zodat de eieren niet direct
gaan stollen.
Schep
het verkruimelde bouillonblokje erdoor, maak het geheel verder op
smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat zout.
Verhit
4 eetlepels olie in de koekenpan, schenk het aardappel/eimengsel erin
als de olie goed heet is. Laat de aardappelkoek op een matig vuur
stollen en goudbruin kleuren in ongeveer 8-10 minuten.
Draai
de tortilla de patatas om op een deksel of een bord boven het
aanrecht (let wel op het vet!), laat de aardappelkoek vervolgens
terug glijden in de pan. Bak de onderkant in nog 4 minuten ook bruin.
Serveer
de aardappelkoek met een groene salade of als tapas. Ook lekker om er
eventueel een blikje tonijn of plakjes chorizo door te scheppen.
Bereidingstijd: circa 60 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten