1 kilogram verse tuinboontjes of 300
gram diepvries
2 sjalotjes
30 gram boter
1 deciliter droge witte wijn
4 deciliter groentefond of bouillon
van een blokje
versgemalen peper
zout
200 gram Spaanse ham
1 deciliter slagroom
verse munt
Dop de
tuinboontjes, maak de sjalotjes schoon en snijd ze heel fijn.
Verwarm
de boter in een soeppan en fruit hier de sjalotjes in, laat ze niet
bruin worden. Voeg de tuinboontjes toe samen met de droge witte wijn
en de fond, breng het geheel langzaam tegen de kook aan. Laat het
geheel 10 minuten op een matig vuur koken. Schep 2 eetlepels boontjes
uit de pan en houd ze apart.
Pureer
de soep met de staafmixer of in een blender, maak de soep verder op
smaak af met wat versgemalen peper.
Bak
intussen de plakjes Spaanse ham uit in een droge koekepan en laat
deze eventueel uitlekken op keukenpapier. Zo ontstaan krokante
'hamchips'.
Klop
de slagroom lobbig, voeg wat versgemalen peper en 1 eetlepel
fijngehakte munt toe. Roer tenslotte de achtergehouden tuinboontjes
door de warme soep.
Serveer
de soep met in iedere kom een schepje van de muntroom en een Spaanse
hamchip.
Bereidingstijd: circa 50 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten