Een blog over grappen, grollen en serieuze zaken. Gestopte presentatrice's en het nieuws wat raakt wordt hier besproken. Natuurlijk de funny afkortingen niet vergeten. Natuurlijk ook een beschrijving van mijn bouw van Admiral Nelson HMS Victory.
zaterdag 8 september 2012
Zwaardvis-patat in romige dillesaus (6 personen)
Ingrediënten
400 g zwaardvis
3 eetlepels viskruiden
versgemalen peper
bloem
zonnebloem olie
4 eetlepels halfvolle mayonaise
3 eetlepels yoghurt
bosje verse dille
1 theelepel Dijonmosterd
1 eetlepel honing
Bereiding
Snijd de zwaardvis in lange repen van 1 cm breed en maximaal 5 cm lang, kruid ze met de viskruiden en versgemalen peper. Wentel ze door de bloem. Bak de visreepjes in een koekenpan in wat olie gedurende 6 minuten al omscheppend gaar. Houd ze warm in een voorverwarmde oven van 100°C. Maak intussen de romige dillesaus. Hak de dille fijn en meng hiervan 2 eetlepels door de overige ingrediënten voor de saus. Maak eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de gebakken zwaardvis met de saus apart.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten