4 eieren
4 deciliter slagroom
1 vanillestokje
Water of zachte roomboter
3 eetlepel bruine basterdsuiker
5 theelepel bruine suiker of rietsuiker
Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast. Breng de slagroom met de opengespleten vanille in een pan aan de kook. Laat ca. 20 minuten op een lage stand trekken. Spoel 4 ovenvaste schaaltjes om met water of vet ze licht in met boter. Vul een diep bakblik voor 2/3 met koud water. Neem het stokje uit de pan, zet de heteluchtoven op 180 ° C (gas/elektra op 200 °C). Splits de eieren met een eierscheider en bewaar de eiwitten in koelkast. Roer de eidooiers los met de suiker en een beetje warme room. Giet dit al roerende in de pan. Blijf roeren tot de vla aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Vul hiermee de schaaltjes en plaats ze in het bakblik op het rooster middenin de oven. Reken ca. 20 minuten voor een goudbruin resultaat. Neem de schaaltjes dan uit de oven en laat ze even afkoelen. Giet het water uit het bakblik en zet daarin de schaaltjes. Bestrooi met de overige suiker. Laat het goudbruin worden met de gasbrander of onder een hete grill.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten