maandag 8 oktober 2012

Zuurkool met abrikozen en katenspek (4 personen)

200 gram gedroogde abrikozen
150 milliliter appelsap
1 kilogram aardappelen, geschild, in stukken
500 gram zuurkool
1 rookworst
200 gram katenspek
200 milliliter melk 
25 gram boter


Wel de abrikozen in het appelsap (dit gaat sneller als je appelsap iets verwarmt tot lauw). Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Kook de zuurkool 10 minuten. Leg de laatste 5 minuten de rookworst erop. Rooster de plakjes katenspek in een droge hete koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp er met de melk, boter en zout en peper een puree van. Schep de zuurkool en abrikozen erdoor. Serveer het gerecht met de rookworst en het katenspek. Lekker met mosterd.
Suggestie:
Vervang abrikozen eens door gedroogde pruimen zonder pit en wel deze in thee.In plaats van katenspek is gerookt spek ook lekker.

Bereidingstijd: circa 35 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten