zondag 7 oktober 2012

Zuurkool met paprika en knoflookworst (4 personen)

Zuurkool met paprika en knoflookworst (4 personen)

1 grote of 2 kleine uien
2 teentjes knoflook
2 rode paprika's
400 g knoflooksalami of chorizo
2 eetlepels olie of 25 gram boter
100 gram blokjes of reepjes rookspek
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels karwijzaadjes
2 eetlepels tomatenpuree
1 deciliter bouillon van 1 theelepel bouillonpoeder
1 bekertje crème fraîche (125 gram)
zout
versgemalen peper
600 gram zuurkool


Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paprika's in reepjes. Snijd de worst zonder het velletje in blokjes van circa 1x1 cm. Verhit de olie of de boter in een pan die in de oven past en laat de ui, de paprika, de worst en het spek fruiten tot de ui glazig is. Laat de knoflook, het paprikapoeder en de karwijzaadjes kort meefruiten. Roer er de tomatenpuree door en laat nogmaals kort bakken. Roer er de bouillon, de crème fraîche en wat zout en peper door.
Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de losgemaakte zuurkool door het paprikamengsel in de pan. Zet de afgedekte pan circa 45 minuten in de voorverwarmde oven, schep nogmaals goed door en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Geef er aardappelpuree of gekookte aardappelen bij.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten