dinsdag 2 oktober 2012

Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven (4 personen)


1 kilogram kruimige aardappelen, geschild, in stukken
zout
versgemalen peper
500 gram (wijn)zuurkool
200-250 milliliter melk 
25 gram boter
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
2 lente-/bosuitjes, in ringen
125 milliliter crème fraîche 
150 gram rauwe ham (Serrano, Parma of Coburger)
2 eetlepels mosterd
ovenschaal, ingevet


Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal. Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten