maandag 8 oktober 2012

Zuurkoolschotel met sjalotjes (4 personen)

3 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
400 gram speklapjes of doorregen varkenslapjes, in brede repen
paprikapoeder
6 sjalotjes, in ringen
2 rode paprika's, zonder zaadjes, in reepjes
500 gram zuurkool
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
200 milliliter appelsap


Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de speklapjes, bestrooid met paprikapoeder, 1 minuut per kant. Schep ze uit de pan. Fruit de sjalotjes en paprika 2 minuten in het bakvet, voeg de zuurkool, het kaneelstokje, de kruidnagels en appelsap toe en schep om. Leg het spek op de zuurkool. Zet de pan met deksel in de oven en stoof 40 minuten. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Verwijder het kaneelstokje en de kruid-nagels.

Bereidingstijd: circa 50 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten