125 gram katenspek (dikke plakken)
1 ui
2 aardappels
1 appel
25 gram boter
1 liter vleesbouillon (van tablet of uit pot)
1 deciliter witte wijn
400 gram zuurkool
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
peper
zout
2 deciliter schenkbare crème fraîche of kookroom
2 eetlepels blanke rozijnen
Snijd het katenspek in smalle reepjes. Pel de ui en verdeel deze in ringen. Schil de aardappels en de appel en rasp ze grof.
Verhit de boter en bak hierin het katenspek en de ui 2 minuten. Giet de bouillon en de witte wijn erbij. Voeg de zuurkool toe en kook 10 minuten. Meng de tomatenpuree, paprikapoeder en geraspte aardappel en appel erdoor en kook nog 10 minuten. Maak de soep op smaak met peper en zout. Roer de crème fraîche en rozijnen door de soep en warm goed door. Serveer de soep met grof bruinbrood of donker roggebrood.
Suggestie:
Vervang de wijn in de soep eventueel door appelsap.
In plaats van katenspek zijn magere gerookte spekblokjes
ook heel lekker.
Bereiingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten