maandag 1 oktober 2012

Zuurkoolsoep met pittige gehaktballetjes (4 personen)


250 gram zuurkool
250 gram rundergehakt
1 ei
1-2 beschuiten
4 eetlepels fijngehakte peterselie
2 theelepels paprikapoeder (heet)
1 ui
zout
20 g boter
1 volle eetlepel bloem
1 liter vleesbouillon
125 milliliter crème fraîche


Spoel de zuurkool af. Snijd de zuurkoolsliertjes klein. Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei, verkruimelde 
beschuit, peterselie, paprikapoeder en zout naar smaak. Maak er met vochtige handen soepballetjes van. Snipper de gepelde ui.
Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de ui zacht en glazig. Roer de bloem door de uisnippers en voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en doe de zuurkool in de pan. Laat deze 10 minuten zachtjes koken. Doe vervolgens de gehaktballetjes in de soep en kook ze in ongeveer 5 minuten gaar. Schep de soep in diepe borden. Voorzie elk bord soep van een flinke lepel crème fraîche.

Suggestie:
Vervang de balletjes gehakt door plakjes rookworst.

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten