500 gram kipgehakt
2lente-uitjes, in ringetjes gesneden
zout, mespunt chilipoeder
1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 ei
3-4 eetlepels panermeel
boter of olie om te bakken
1 blik tomatenblokjes op sap
2 tenen knoflook
enkele takjes tijm
2 laurierblaadjes
mespunt kaneel
Doe het gehakt in een kom. Maak het gehakt aan met de stukjes lente-ui, zout, chilipoeder, gemalen koriander, ei en paneermeel. Draai hiervan kleine gehaktballetjes. Leg ze eventueel een half uurtje in de koelkast om stevig te worden. Verhit weinig boter of olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rond om bruin. Neem de balletjes uit de pan.
Giet het vet uit de pan weg. Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes toe. Pers hierboven de teentjes knoflook uit en voeg zout, peper, tijm, laurier en kaneelpoeder toe en breng dit aan de kook. Voeg de gehaktballetjes weer aan de pan toe en laat ze circa 10-15 minuten verder sudderen in de saus. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
bereidingstijd: circa 60 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten