4 kippenbouten of 8 drumsticks
1/2 theelepel keriepoeder
zout en versgemalen peper
4 eetlepels vloeibaar bakproduct
2 sinaasappels
3 eetlepels sinaasappelmarmalade (of abrikozenjam)
1 theelepel kaneelpoeder
250 gram champignons
1 blikje mandarijntjes op sap
300 gram snelkookrijst
400 gram sperciebonen
Bestrooi de kippenbouten met kerriepoeder, peper en zout. Verhit het bakproduct in een braadpan en bak hierin de kip rondom goudbruin. Boen de sinaasappels schoon en rasp 1/2 eetlepel van de schil. Pers de sinaasappels en voeg het sinaasappelsap met marmelade (of jam) en de kaneel bij de kip. Leg het deksel op de pan. Stoof 30 minuten. Borstel of veeg de champignons schoon en halveer ze of verdeel ze in plakjes.
Giet de mandarijntjes af en voeg eventueel nog wat sap bij de kippenbouten. Voeg de champignons, de mandarijntjes en de sinaasappelrasp bij de kippenbouten. Stoof nog 10 minuten met het deksel op de pan en kook intussen de rijst en sperziebonen voor bij het gerecht.
Bereidingstijd: circa 50 minuten
tip: Neem in plaats van sperziebonen doperwten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten