2 zeebaarsfilets van 125-150 g
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel citroensap
2-3 eetlepels bloem
3 eetlepels olijfolie
3 tomaten
1 teen knoflook, fijngehakt
150 milliliter droge witte wijn of medium dry sherry
2 eetlepels (platte) peterselie, fijngehakt
Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper,
besprenkel ze met citroensap en laat ze even
liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit
de olijfolie in een koekenpan en bak de
zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar,
keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Halveer intussen de tomaten en schep de
zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in
dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme
borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de knoflook door het bakvet en bak
enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat
het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken.
Roer dan de tomaatreepjes en peterselie
erdoor en warm de jus nog heel even door.
Breng op smaak met zout en peper en schep
de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.
Lekker met gekookte krieltjes en sugarsnaps.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten