zondag 7 oktober 2012

Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus (10 personen)

500 g zeeduivel filet
zeezout
versgemalen peper
1 eetlepel koekkruiden
1 dl droge sherry of andere droge witte wijn
1 biologische sinaasappel of limoen
4 eetlepels olie
20 grote prikkers
Moorse dipsaus:
250 g tomaatblokjes
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneel
2 eetlepels zwarte olijven
3 eetlepels kappertjes
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
1 dl extra vergine olijfolie
2 eetlepels droge sherry of witte wijn


Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes. Maak een marinade van de droge sherry met olijfolie, koekkruiden, peper en zeezout. Rasp de schil van de sinaasappel of limoen, doe 1 eetlepel rasp en 1 eetlepel limoensap in de marinade. Marineer hier in de visblokjes minimaal 5 minuten en rijg ze dan aan de stokjes. 
Meng voor de Moorse dipsaus alle ingredienten door elkaar en zet het geheel koel weg. Grill de spiesjes op een hete grillplaat of in een grillpan, serveer met de Moorse dipsaus en boerenbrood met wat olijfolie.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten