6 eieren
roomboter (of bakspray)
bloem om te bestuiven
100 gram fijne kristalsuiker
70 gram boter of margarine
85 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel
10 gram rode gelatine of 6 kleine blaadjes
200 gram diepvries roodfruit als frambozen aardbeien en aalbessen of vers fruit
½ liter blik (430 gram) vlaaivulling bosvruchten
½ liter slagroom
1 zakje klopvast
4 eetlepel fijne kristalsuiker
2 eetlepel Saroma vanillepuddingpoeder
Scheutje Kirsch
Vet een lage taartvorm van 28 cm goed in en bestuif met bloem. Plaats het rooster middenin de oven en zet de oven aan. Heteluchtoven op 165 °C en gas/elektra oven op180 °C. Splits 4 eieren met een eierscheider in eiwitten en eidooiers. Klop de dooiers met de overige 2 eieren en de suiker in ca. 10 minuten dikschuimig. Bewaar de eiwitten in koelkast of diepvries voor schuimgebak. Smelt de boter in een pan en laat die niet bruin worden. Voeg het gezeefde meel snel aan het deeg toe en daarna de zachte boter. Vul de vorm met het deeg en plaats die ca. 45 minuten in de oven. Laat de taart even in de oven afkoelen en stort daarna voorzichtig op een taartrooster. Week de gelatine in ruim koud water. Neem het fruit uit de diepvries en voeg de vlaaivulling toe. Verwarm dit kort in de magnetron. Los hierin al roerende de gelatine op en laat even afkoelen. Klop de slagroom stijf met de klopvast, de suiker, de puddingpoeder en de Kirsch. Verdeel dit over de taart en voeg het fruitmengsel toe. Lekker bij de koffie of thee.
Bereidingstijd: circa 90 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten