3 eetlepels olijf- of archideolie
25 gram boter
600 gram hamlappen
versgemalen peper en zout
4 sjalotjes of 1 grote ui,
gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 kleine knolselderij, geschild en
in blokjes
2 eetlepels bloem
200 milliliter kookroom
200 milliliter vleesbouillon
1 eetlepel grove mostard
1 eetlepel gehakte verse salie
enkele salie blaadjes voor de
garnering
Verhit de olie met
de boter en bak hierin de hamlapjes, bestrooi met zout en versgemalen
peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan. Fruit in het bak vet de
sjalotjes of de ui en knoflook. Schep de selderij erdoor en bak deze
even mee.
Strooi de bloem er
over en voeg de kookroom, bouillon, mosterd en gehakte salie toe. Leg
het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten. Bak enkele salieblaadjes
in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op
het gerecht.
Bereiingstijd: circa 40 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten