600 gram
riblappen
2 eetlepels
bloem
zout en
versgemalen peper
mespuntje
kruidnagelpoeder
3 eetlepels
archdeolie of vloeibaar bakproduct
250 gram
sjalotjes, gehalveerd of in parten
200 milliliter
sinaasappelsap
250 milliliter
vleesbouillon
3 eetlepels
honing
(allesbinder of
maïzena)
1 sinaasappel.
in plakken
Bestrooi het vlees met bloem gemengd met zout, peper en
kruidnagelpoeder. Verhit de olie en bak hierin het vlees aan beide
kanten bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de sjalotjes in het
bakvet. Voeg sinaasappelsap, bouillon en 2 eetlepels honing toe en
verwarm. Leg het vlees erin en stoof met het deksel 2 uur of tot het
vlees zacht is. Bind het gerecht eventueel met allesbinder of
maïzena. Bak de sinaasappelplakken kort aan in de rest van de
honing. Serveer de riblappen met plakken sinaasappel. Lekker met
aardappelpuree en rode kool.
Bereidingstijd:
circa 150 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten