maandag 1 oktober 2012

Riblappen met sinaasappel en sjalotjes (4 personen)


600 gram riblappen
2 eetlepels bloem
zout en versgemalen peper
mespuntje kruidnagelpoeder
3 eetlepels archdeolie of vloeibaar bakproduct
250 gram sjalotjes, gehalveerd of in parten
200 milliliter sinaasappelsap
250 milliliter vleesbouillon
3 eetlepels honing
(allesbinder of maïzena)
1 sinaasappel. in plakken

Bestrooi het vlees met bloem gemengd met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de olie en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de sjalotjes in het bakvet. Voeg sinaasappelsap, bouillon en 2 eetlepels honing toe en verwarm. Leg het vlees erin en stoof met het deksel 2 uur of tot het vlees zacht is. Bind het gerecht eventueel met allesbinder of maïzena. Bak de sinaasappelplakken kort aan in de rest van de honing. Serveer de riblappen met plakken sinaasappel. Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Bereidingstijd: circa 150 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten