500 gram zuurkool
1 liter bouillon (van tablet of uit pot)
2 dciliter witte wijn
3 eetlepels tomatenpuree
1/2 eetlepel paprikapoeder
3 aardappels
1 appel
peper
zout
2 deciliter kookroom of crème fraîche
100 gram witte druiven zonder pit
Kook de zuurkool 10 minuten in de bouillon met de witte wijn. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe. Schil de aardappels en appel, rasp ze grof en voeg de aardappel- en appelrasp bij de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe. Kook zachtjes 10 minuten.
Serveer de zuurkoolsoep met geroosterd brood of soepstengels.
Wijnadvies:
Een moeilijk met wijn te combineren gerecht, kies voor een Elzasser edelzwicker, riesling of pinot blanc.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten