1 kilo lof, liefst roodlof en wit- of groenlof door elkaar
200 gram veldsla
100 gram hazelnoten
2 eetlepels sherry- of rodewijnazijn
1 eetlepel dijonmosterd
1 (volle) theelepel heldere honing
2 eetlepels hazelnootolie
4 eetlepels olijfolie (of 6 eetlepels olijfolie)
Was en droog de lof en snijd de kontjes eraf. Snijd de stronkjes in de lengte doormidden en vervolgens de helften elk in vier parten. Was en droog de veldsla en verwijder zo nodig de worteltjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan tot ze beginnen te kleuren. Hak ze grof. Klop een dressing van de azijn, mosterd, honing, olie en zout en peper naar smaak. Hussel vlak voor het serveren de dressing door de lof en veldsla en bestrooi de salade met hazelnoten.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten