Een blog over grappen, grollen en serieuze zaken. Gestopte presentatrice's en het nieuws wat raakt wordt hier besproken. Natuurlijk de funny afkortingen niet vergeten. Natuurlijk ook een beschrijving van mijn bouw van Admiral Nelson HMS Victory.
dinsdag 2 oktober 2012
Zuurkoolrolletjes met paprikasaus (6 personen)
1 middelgrote wortel
2 bosuitjes
250 g wijnzuurkool
1 bekertje crème_fraîche (125 g)
2 eetl. citroensap
zout
versgemalen peper
6 plakken mortadella of gekookte ham
1 zakje gemengde sla
50 gram rucola (raketkruid)
Voor de saus:
2 grote rode paprika's
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels (olijf)olie
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel sambal oelek
2 theelepels citroensap of azijn
1 theelepel suiker
zout
Maak eerst de saus. Snijd de schoongemaakte paprika's in blokjes. Snipper de ui en de knoflook en laat in een steelpannetje in de hete olie omscheppend fruiten tot de ui begint te kleuren. Laat de tomatenpuree en de sambal kort meebakken. Blus af met een scheutje water en laat met een deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes stoven. Pureer de saus met de staafmixer of in de foodprocessor en roer daarna nog door een fijne zeef. Breng op smaak met het citroensap of de azijn, de suiker en wat zout. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast en laat tijdig op kamertemperatuur komen. Rasp de wortel. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Laat de zuurkool uitlekken. Roer de crème fraîche, het citroensap en wat zout en peper door elkaar. Schep de zuurkool, de wortel, de bosui en de saus door elkaar.Leg de plakken Mortadella of ham naast elkaar en schep er het zuurkoolmengsel op. Rol ze losjes op en leg ze op de bordjes. Garneer met wat plukjes sla, de rucola en een lepeltje van de paprikasaus. Geef er schuin doorgesneden sneetjes geroosterd casinobrood en boter bij.
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten