maandag 1 oktober 2012

Tilpiafilet met ansjovissaus (4 personen)

600 g tilpiafilet
2 teentjes knoflook, geperst
100 g groene olijven zonder
pit, fijngehakt
6 ansjovisfilets
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kappertjes
200 ml witte wijn
peper, versgemalen
2 eetlepels verse (platte)
peterselie, gehakt
1 citroen, in plakjes


Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart. Wrijf de ansjovis fijn met de rest van de knoflook. Verhit de olie, voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit zachtjes 2 minuten. Leg de tilpiafilets erbij en bak ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de vis uit de pan op een schaal en houd de filets warm onder aluminiumfolie. Roer de kappertjes door het bakvet, schenk de witte wijn erbij en laat de
saus iets inkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de peterselie erdoor. Serveer de vis belegd met plakjes citroen met daarop de gehakte olijven. Geef de saus er apart bij. Lekker met gekookte krieltjes en broccoli. 

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten