maandag 1 oktober 2012

Zuurkoolschotel met witte bonen (4 personen)

500 gram magere hamlappen
1 ui
1 eetlepel olie en 50 gram boter
2 teentjes knoflook
peper
zout
1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
1 eetlepel gehakte bladselderij of peterselie (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
1 blikje (70 gram) tomatenpuree
1 pot witte bonen (circa 450 gram)
500 gram zuurkool
3 eetlepels paneermeel
klontjes boter


Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui en fruit deze in de olie met boter met de geperste teentjes knoflook in een ruime braadpan. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Strooi er peper en zout over. Voeg tijm, selderij en tomatenpuree toe en stoof zachtjes met deksel op de pan 30 minuten. Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de bonen en de zuurkool uitlekken en schep ze voorzichtig door het vlees.
Schep het gerecht in een ovenschaal. Verdeel het paneermeel met de klontjes boter erover. Zet de ovenschotel 10-15 minuten in de hete oven totdat er een mooi krokant korstje op het gerecht zit.

Bereidingstijd: circa 60 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten