dinsdag 2 oktober 2012

Witte bonen met paprika en paddenstoelen (4 personen)


4 eetlepels arachide- of zonnnenbloemolie
2 uien gesnipperde
2 teentjes knoflook
1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in repen
200 gram kastanje champignons
1 blik witte bonen uitgelekt
1 blik gepelde tomaten op sap
1 theelepel chilipoeder of paprikapoeder
2 eetlepels gehakte peterselie

Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de paprika-repen erdoor en bak ze 5 minuten. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon, halveer eventueel de grote exemplaren. Voeg ze bij het paprikamengsel en bak 3 minuten.
Schep de bonen en tomaten met sap erdoor en verwarm zonder te koken zodat de tomaten heel blijven. Maak op smaak met chilipoeder of paprikapoeder. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten