maandag 8 oktober 2012

Zuurkool in flensjes (6 personen)

750 gram gehakt
1 pak kruiden zuurkool
1 rode paprika
1 potje créme fraîche
zout 
peper

Voor de flensjes:
1 pak kant en klare pannenkoekenmix


Bak het gehakt rul,roer er de zuurkoel en de in kleine stukjes paprika door en laat alles goed doorkoken. Voeg de Créme fraîche toe, meng goed door elkaar en laat even meekoken.Voeg zout en peper naar smaak toe en laat afkoelen.
Maak dunne flensjes van de pannenkoekenmix volgens aanwijzingen op de verpakking.Leg op elk flensje 1 à 2 flinke eetlepels van het zuurkoolmengsel en rol op.Leg de flensjes in een ingevette ovenschaal en laat deze tot gebruik in de koelkast staan.
Afwerken:
Verwarm de oven voor op 180°C en laat de flensjes in circa 10 minuten doorwarmen.
Suggestie:
Dien de flensjes warm op en sarneer ze met schijfjes ananas, perzik en mandarijntjes uit blik. Geef er voor­­ de liefhebbers een schaaltje pittige sweet Chilliesaus bij.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten