Deze salade is van
oorsprong afkomstig uit Spanje. De voorkeur gaat uit naar tonijn op
water (brine)maar tonijn op olie kan ook. Gebruik dan wel de naturel
tonijn en niet de soort waaraan groente is toegevoegd. Wie niet te
grote aardappelen snel in gelijkmatige plakken wil snijden kan
daarvoor goed een eiersnijder (of tomatensnijder) gebruiken.
750 gram aardappelen
3 eieren
6 eetlepels olijfolie (of
zonnebloemolie)
2 eetlepels witte wijnazijn
zout
peper
2 sjalotten
bosje peterselie
2 blikjes tonijn
Kook de aardappelen
in circa 20 minuten in de schil gaar. Kook de eieren hard, laat ze
schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de eieren elk in vier
parten. Klop in een kom olie en azijn door elkaar en breng op smaak
met zout en peper. Snipper de sjalotten en hak de peterselie fijn.
Laat de aardappelen uitdampen en pel ze. Snijd de aardappelen in
plakjes en meng de plakjes met de dressing. Strooi de uisnippers en
kruiden over de aardappelsalade en meng opnieuw. Bestrooi met
versgemalen peper. Laat de aardappelsalade koud worden. Laat de
tonijn uitlekken. Meng de tonijn door de aardappelsalade en garneer
met de partjes ei.
Bereidingstijd: circa 75 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten