4 sneetjes wit casinobrood
1 ei
0.125 liter melk
4 eetlepels basterdsuiker
400 gram gemengd zomerfruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, aalbessen, blauwe bessen, plakjes perzik of nectarine)
0.125 liter slagroom
4 eetlepels (vanille-)yoghurt
25 gram boter
Leg de sneetjes brood in een passend schaaltje. Klop het ei los met de melk en een eetlepel van de suiker en giet dit mengsel over het brood. Keer het stapeltje een paar keer om tot het eimengsel geheel door het brood is opgenomen. Schep het schoongemaakte, gewassen en uitgelekte fruit in een kom door elkaar en bestrooi met 2 eetlepels basterdsuiker. Klop de slagroom bijna stijf met de resterende lepel suiker en klop er de yoghurt door. Zet het fruit en de room afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Verhit de boter in een grote koekenpan met een anti-aanbaklaag. Bak de sneetjes brood op middelhoog vuur in circa 5 minuten goudbruin en keer ze in die tijd een keer om. Verdeel de warme sneetjes over de borden, verdeel er het fruit over en schep er de room op of naast. Serveer meteen.
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten