woensdag 7 november 2012

KIPPENLEVERPATE MET APPELSTROOP (4 personen)

500 gram kippenlevers, schoongemaakt
boter om in te bakken
1 ui, gesnipperd
3 takjes tijm, geritst
1 deciliter cognac
zout en peper uit de molen
150 gram koude boter in blokjes 
1 eetlepel appelstroop


Dep de kippenlevers goed droog met wat keukenpapier. 
Verwarm een beetje boter in de pan en bak ze vervolgens met de ui ca. 4 minuten op hoog vuur. 
Voeg de tijm toe en blus het geheel af met de cognac. 
Maak op smaak met peper en zout. 
Laat iets afkoelen en doe dit mengsel in de keukenmachine. 
Voeg al draaiend, beetje bij beetje, de blokjes boter toe. 
Zorg steeds dat het goed opgenomen wordt. 
Proef het mengsel en kruid eventueel bij met wat peper en zout. 
Roer nu de appelstroop erdoor. 
Doe de paté in een weck- of jampot.
Laat minimaal 8 uur in de koelkast opstijven.

Bereidingstijd: circa 20 minuten + minimaal 8 uur in de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten