donderdag 8 november 2012

KIP GESTOOFD IN ABDIJBIER (4 personen)

1 scharrelkip in delen
zout en peper uit de molen
(olijf) olie om in te bakken
2 uien in ringen
2 teentjes knoflook in plakjes
2 eetlepels bloem
5 deciliter Westmaller dubbel of ander bruin bier
2½ deciliter kippenbouillon
2½ deciliter room
2 dunne preien, gewassen en in stukken van 4 centimeter 
2 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
300 gram jonge aardappelen geschild en gehalveerd


nodig
stoofpan, aluminiumfolie

bereiding
Kruid de kip met zout en peper.
Bak ze in een pan op half hoog vuur in een beetje olie om en om goudbruin. 
Haal de kip uit de pan en houd die warm in de folie. 
Fruit de ui en de knoflook glazig in de pan en roer hier vervolgens de bloem doorheen. 
Blus al roerende af met het bier en voeg de bouillon en de room toe en breng aan de kook. 
Leg nu de kip terug in de pan en doe de prei, rozemarijn en de tijm erbij. 
Stoof het geheel minimaal in 60 minuten. 
Voeg na 30 minuten de aardappelen toe en stoof deze mee.

lekker met:
een stuk donker landbrood erbij.

Bereidingstijd; circa 90 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten