2 eieren
400 gram broccoliroosjes
400 gram bloemkoolroosjes
6 deciliter melk
40 gram boter, in stukjes
40 gram gezeefde bloem
150 gram Danish Blue of Roquefortkaas, in stukjes
nootmuskaat
zout en peper
Kook de broccoli en bloemkool op de bekende wijze gaar. Zet intussen de grill op de hoogste stand. Breng de melk met de boter en de bloem al roerende in een steelpan aan de kook. Breek de eieren in een kommetje en klop ze los. Roer op een lage stand, de eieren en de kaas door de saus. Verwarm dit al roerende in een pan op een lage stand. Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. Giet de groenten af en verdeel deze over een ovenschaal. Schenk de saus eroverheen en plaats de schaal onder de grill.
Laat er een goudbruin korstje op komen. Lekker met aardappelkroketjes uit de oven.
*tip – ook gekookte pasta laat zich gemakkelijk voorzien van een goudbruine bovenkant. Gebruik een saus van losgeklopte eieren of bestrijk de bovenkant met losgeklopte eieren met gemengde kruiden.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten