zaterdag 17 november 2012

Snelle eierpudding uit de snelkookpan (4 personen)

2 eieren
3 eetlepels suiker
1 theelepel vanillesuiker
zout
2½ deciliter melk
verse vijgen of pruimen in partjes
slagroom 
sinaasappelsnippers



Spoel 4 ovenvaste vormpjes van 1 dl om met water. Vul een snelkookpan met 2½ dl koud water. Klop de eieren met de suiker en het zout goed los. Voeg al roerende de melk toe en vul hiermee de vormpjes. Dek ze strak af met plasticfolie en plaats ze in het inzetbakje van de snelkookpan. Plaats het inzetbakje op de driepoot in de pan en sluit deze goed (let op!).
Breng het geheel aan de kook en wacht tot de 1e drukring tevoorschijn komt. Temper de warmtebron en houd het geheel 8 minuten onder druk. Koel de hete pan voorzichtig onder koud water en open dan voorzichtig. Neem het inzetbakje met de puddingen eruit en laat ze even afkoelen. Garneer met de vruchten, de slagroom en de snippers.

*tip – vervang vijgen door aardbeien of bessen.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten