1 kilogram aardappels
400 gram zuurkool
1 uitje
2 Granny Smith appels
2 eetlepels roomboter
1 verse rookworst
2 eetlepels tomatenpuree
4 takjes kervel
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van een halve centimeter. Snijd het vruchtvlees van de appel ook in stukjes. Fruit de aardappel met de gesnipperde ui in een beetje olie. Spoel ondertussen de zuurkool uit en voeg het samen met de appel en boter toe aan de aardappeltjes. Breng het mengsel op smaak met zout en peper, plaats een deksel op de pan en laat het geheel 25 minuten zachtjes stoven. Verwarm de worst in heet water. Snijd hem vervolgens in stukken en bak deze in een beetje boter krokant. Voeg de tomatenpuree toe met twee eetlepels water en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de borden en leg er stukjes worst met saus op. Strooi lekker wat verse kervel over het geheel.
bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten