Bij geitenkaas denken de meeste mensen waarschijnlijk direct aan een salade. Lekker, maar met die ronde plakken verse kaas kun je veel meer uithalen. Vandaag drukken we ze bijvoorbeeld in het paneermeel en bakken ze lekker krokant.
1 kilogram aardappels
2 deciliter room
1 deciliter groentebouillon
2 sjalotten
4 eetlepels walnoten
2 eetlepels honing
2 eetlepels boter
1 eitje
4 plakken verse geitenkaas
4 eetlepels paneermeel
10 sprieten verse bieslook
Schil en kook de aardappels en laat ze uitstomen. Stamp ze met de room tot een gladde puree en breng deze op smaak met zout en peper. Verwarm ondertussen de bouillon en stoof de in reepjes gesneden sjalot 5 minuten. Schep de uien uit de pan en meng ze door de puree. Voeg vervolgens de grof gehakte noten, honing en de boter toe aan het stoofvocht. Verwarm een pan met een mengsel van olie en boter. Klop het eitje los, haal de plakken geitenkaas erdoor en druk ze vervolgens in het paneermeel. Bak ze aan beide kanten mooi bruin en krokant.
Serveren:
Verdeel de puree over de borden. Strooi er grof gehakte bieslook over en leg er een plak kaas op. Schep de saus met noten erover
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten