Voor de soep:
500 gram groene asperges
300 gram bospeen
1 pot of blik witte bonen (circa 400 gram)
1.5 liter groentebouillon (van tabletten)
1 blik blokjes gepelde tomaat (circa 400 gram)
zout
versgemalen peper
desgewenst een schaaltje versgeraspte belegen kaas
Voor het brood:
1 Turks brood
2 teentjes knoflook
2 theelepels gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
6 eetlepels (olijf)olie
Schil de onderste helft van de asperges en snijd de houtachtige uiteinden weg. Snijd de asperges in stukken van circa 4 cm. Snijd de geschrapte worteltjes in stukken van circa 2 cm. Spoel de witte boontjes in een vergiet af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Halveer het Turks brood en snijd de helften horizontaal doormidden. Doe de knoflook en de kruiden in een schaaltje en roer er de olie door. Bestrijk het brood met de gekruide knoflookolie en laat intrekken.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het Turks brood op het ovenrooster en laat het in 10 minuten goudbruin bakken. Snijd ieder stuk in vier punten en leg ze op een platte schaal. Breng intussen in een grote pan 1,5 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Laat de asperges en de worteltjes circa 8 minuten koken. Voeg de boontjes en de blokjes tomaat toe en laat nog circa 5 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met het brood en zet desgewenst geraspte kaas op tafel.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten