donderdag 29 november 2012

Yoghurtijs (6 personen)


300 gram yoghurt , naturel
1 theelepel vanille-extract
3 eetlepels poedersuiker
250 gram stracciatellayoghurt
4 haverkoeken
50 gram bananenchips

Meng in een grote diepvriesdoos de naturelyoghurt, het vanille-extract en de poedersuiker met elkaar. Plaatst dit 2 uur in de vriezer tot het mengsel begint te bevriezen. Roer krachtig door en plaats opnieuw 1 uur in de vriezer.
Verwijder het deksel van de straciatellayoghurt en zet die 30 minuten in de vriezer. Verbrokkel de haverkoeken, hak de bananenchips fijn en roer beide door de straciatella yoghurt. Roer deze nu grof door de vanilleyoghurtmassa, zodat er een golfeffect ontstaat. Zet opnieuw voor 5 uur in de vriezer. Laat dit mengsel 30 minuten voor het opdienen bij kamertempertuur ontdooien, maak er ijsbollen van en serveer ze.

Bereidingstijd: circa 10 minuten + 8 uur invriestijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten