300 gram yoghurt , naturel
1 theelepel vanille-extract
3 eetlepels poedersuiker
250 gram stracciatellayoghurt
4 haverkoeken
50 gram bananenchips
Meng in een grote
diepvriesdoos de naturelyoghurt, het vanille-extract en de
poedersuiker met elkaar. Plaatst dit 2 uur in de vriezer tot het
mengsel begint te bevriezen. Roer krachtig door en plaats opnieuw 1
uur in de vriezer.
Verwijder het
deksel van de straciatellayoghurt en zet die 30 minuten in de
vriezer. Verbrokkel de haverkoeken, hak de bananenchips fijn en roer
beide door de straciatella yoghurt. Roer deze nu grof door de
vanilleyoghurtmassa, zodat er een golfeffect ontstaat. Zet opnieuw
voor 5 uur in de vriezer. Laat dit mengsel 30 minuten voor het
opdienen bij kamertempertuur ontdooien, maak er ijsbollen van en
serveer ze.
Bereidingstijd: circa 10 minuten + 8
uur invriestijd
Geen opmerkingen:
Een reactie posten