In ziek worden heeft niemand zin, dus stoppen we ons de winter lang vol met vitaminen. Ik zal vast niet enige zijn die in de winter altijd enthousiast mandarijnen in huis haalt. Zo enthousiast dat er wel eens wat overblijft. Om te voorkomen dat het teveel aan fruit uitdroogt of bederft, is hier een recept waarin je ze kwijt kunt.
1 kilogram kleine aardappels
6 mandarijnen
1 sjalot
1 teentje knoflook
500 gram biefstuk
3 ansjovisfilets
½ deciliter runderfond
1 deciliter sinaasappelsap
1 deciliter rode wijn
2 eetlepels suiker
1 limoen
Kook de aardappels in de schil en laat ze uitstomen. Verhit een pan met een beetje olie en bak de aardappels mooi bruin. Verhit ondertussen een pan met een mengsel van olie en boter. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook, voeg de in stukken gesneden biefstuk en fijngehakte ansjovisfilets toe en braad het vlees kort aan. Schep het vlees uit de pan en pak het in aluminiumfolie. Blus het bakvocht af met de fond, het sinaasappelsap en de rode wijn en voeg de suiker toe. Schil de mandarijnen, snijd ze doormidden en leg de helften in de pan. Laat de mandarijnen 5 minuten zachtjes meestoven.
Serveren:
Verdeel de aardappeltjes over de borden. Leg er wat vlees op met daarop de mandarijnen. Druppel wat saus over het gerecht en garneer eventueel met het geraspte groen van de limoenschil.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
1 kilogram kleine aardappels
6 mandarijnen
1 sjalot
1 teentje knoflook
500 gram biefstuk
3 ansjovisfilets
½ deciliter runderfond
1 deciliter sinaasappelsap
1 deciliter rode wijn
2 eetlepels suiker
1 limoen
Kook de aardappels in de schil en laat ze uitstomen. Verhit een pan met een beetje olie en bak de aardappels mooi bruin. Verhit ondertussen een pan met een mengsel van olie en boter. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook, voeg de in stukken gesneden biefstuk en fijngehakte ansjovisfilets toe en braad het vlees kort aan. Schep het vlees uit de pan en pak het in aluminiumfolie. Blus het bakvocht af met de fond, het sinaasappelsap en de rode wijn en voeg de suiker toe. Schil de mandarijnen, snijd ze doormidden en leg de helften in de pan. Laat de mandarijnen 5 minuten zachtjes meestoven.
Serveren:
Verdeel de aardappeltjes over de borden. Leg er wat vlees op met daarop de mandarijnen. Druppel wat saus over het gerecht en garneer eventueel met het geraspte groen van de limoenschil.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten