2 stukken kabeljauwfilet van 150 gram
3 eetlepels citroensap
peper, versgemalen
50 gram blanke amandelen
40 gram rucola
40 gram veldsla
15 gram peterselie, grof geplukt
15 gram kervel, grof gehakt
100 gram pitloze witte druiven,
gehalveerd
2 eetlepels olie
mespunt grove mosterd
1 eetlepel notenolie
Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en strooi er peper en zout over. Verwarm de kabeljauw, in de magnetron, afgedekt, 3 minuten op 800 Watt. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de rucola, veldsla, peterselie en kervel luchtig en verdeel de kruidensalade over 2 borden. Leg de zalmforel erop en garneer met druiven en amandelen.
Roer een dressing van olie, de rest van het citroensap, peper, zout, mosterd en notenolie en schenk deze over de salade.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten