Het is alweer even tijd voor stoofperen. Heerlijk spul, alleen duurt het lang voor deze kleine peertjes zacht zijn. Handperen vormen een snel alternatief. Nog maar een keer de waarschuwing die ik regelmatig geef: laat balsamico altijd goed inkoken. Zo verdwijnt het zuur en blijft een zoete siroop over. Doe je dat niet, dan kun je de peren weggooien.
1 kilogram kipdrumsticks
3 handperen
1 ui
1 teentje knoflook
½ rode peper
3 eetlepels suiker
150 gram gemengde sla
1 bakje gemengde verse kruiden
1 deciliter balsamico
Verhit een pan met een mengsel van olie en boter. Breng de kip hoog op smaak met zout en peper en braad het vlees aan. Laat het op halfhoog vuur rustig garen. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukken. Verhit een pan met een mengsel van olie en boter op hoog vuur en voeg de gesnipperde ui, knoflook, fijngehakte peper en stukjes peer toe. Strooi de suiker in de pan en laat smelten. Blus af met de balsamico en laat het vocht inkoken tot siroopdikte. Leg de gegaarde kip bij de peertjes in de pan en laat het nog vijf minuten op halfhoog vuur meestoven. Meng de kruiden en een scheutje olie door de sla.
Verdeel de kip over de borden en schep er wat peren op. Maak een bolletje van de sla en leg die boven op het gerecht.
Bereidingstijd; circa 25 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten