circa 400 gram chipolataworstjes
1 kilogram kruimige aardappelen
50 gram boter
4 stevige handperen, in stukjes
500 gram zuurkool naturel
50 milliliter melk
2 theelepels nootmuskaat
2 eetlepels kerriepoeder
zout
versgemalen peper
Schil de
aardappelen, snijd ze in vieren en breng ze in een ruime pan in een
laagje koud water met wat zout aan de kook.
Kook in 15-20
minuten gaar.
Verhit in een pan
15 gram boter en pak de peerstukjes en kerrie 2 minuten.
Voeg de zuurkool
toe en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat
water.
Voeg eventueel
peper en zout naar smaak toe.
Verwarm 15 gram
boter in een koekenpan en bak hierin de worstjes in circa 8 minuten
rondom bruin en gaar.
Giet de aardappelen
af en stamp fijn met de rest van de boter en melk.
Voeg de nootmuskaat
en eventueel peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de zuurkool
over 4 borden, schep de puree en de worstjes ernaast.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten