vrijdag 23 november 2012

Peerzuurkool met kerrie, chipolataworstjes en aardappelpuree (4 personen)


circa 400 gram chipolataworstjes
1 kilogram kruimige aardappelen
50 gram boter
4 stevige handperen, in stukjes
500 gram zuurkool naturel
50 milliliter melk
2 theelepels nootmuskaat
2 eetlepels kerriepoeder
zout
versgemalen peper

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en breng ze in een ruime pan in een laagje koud water met wat zout aan de kook.
Kook in 15-20 minuten gaar.
Verhit in een pan 15 gram boter en pak de peerstukjes en kerrie 2 minuten.
Voeg de zuurkool toe en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat water.
Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
Verwarm 15 gram boter in een koekenpan en bak hierin de worstjes in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de rest van de boter en melk.
Voeg de nootmuskaat en eventueel peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de zuurkool over 4 borden, schep de puree en de worstjes ernaast.

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten