Half om half gehakt
kopen is natuurlijk handig, maar in de verhouding zoals hieronder
wordt het net iets magerder. In Italië laat men overigens het gehakt
zelf draaien. Kant en klaar kopen is daar veel minder gebruikelijk.
650 gram rundergehakt
350 gram varkensgehakt
1 grote ui
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout
peper
mespunt gemalen kaneelstokje1 ei
½ bosje peterselie
bloem
Doe het gehakt in
een kom. Pel de ui en rasp deze hierboven en meng met de Parmezaanse
kaas, zout, ruim versgemalen peper en kaneel naar smaak door het
vlees. Klop het ei los. Hak de peterselie fijn en meng dit als
laatste door het gehakt met het losgeklopte ei. Vorm hiervan met
vochtige handen 6 of 8 afgeplatte ballen. Strooi bloem op een bord en
wentel het gehakt hierdoor. Verhit boter in een braad- of hapjespan
en braad hierin het gehakt rondom bruin en gaar.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten