dinsdag 6 november 2012

Bietenpuree met gebakken coquilles en spek (4 personen)

De supermarkt ligt vol met lekkere dingen en mooie producten. Zo deed ik boodschappen, keek in het vriesvak en zag coquilles liggen. Dat is nog eens een mooie verrassing. Gewoon doen dus en jezelf verwennen. Bak ze trouwens niet te lang, net als alle schelpdieren zijn ze gaar in een handomdraai.

½ uitje
1 teentje knoflook
400 gram gekookte bieten
300 gram gekookte aardappelen
1 ½ deciliter room
1 deciliter kippenbouillon
1 eetlepel boter
150 gram spekreepjes
16 coquilles
50 gram rucola


Verhit een pan met een beetje olie en fruit de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de in blokjes gesneden gekookte bieten en stukken gekookte aardappels toe. Blus het geheel af met de bouillon en de room en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Laat het 5 minuten zachtjes stoven. Stamp het vervolgens tot een gladde puree en meng de boter er door. Verhit ondertussen een pan met een beetje olie en bak het spek uit. Leg de coquilles in de pan en bak ze aan beide zijden tot ze verkleurd zijn. Verdeel de puree over de borden. Leg er een paar coquilles op en strooi de spekjes erover. Garneer met rucola.

Bereidingstijd: circa 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten