woensdag 7 november 2012

Chinese tomatensoep (4 personen)


2 uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 eetlepel rietsuiker
2 blikjes tomatenblokjes op sap
zout
versgemalen peper
2 bouillonblokjes
1 wortel
½ prei
1 blikje bamboescheuten
3 eetlepels gembersiroop
1 handje taugé

Snijd de uien en knoflook heel fijn, fruit dit gedurende 5 minuten in de olie maar niet bruin. Voeg na 3 minuten fruiten de tomatenpuree toe en laat dit even ontzuren.
Roer de suiker er door samen met de tomatenblokjes, het sap en de bouillonblokjes. Breng dit tegen de kook aan.
Maak de wortel en prei schoon, en snijd deze in heel dunne reeepjes of doe dit op de rasp. Voeg deze toe aan de soep en laat 8 minuten meekoken.
Laat het blikje bamboescheuten uitlekken en voeg ze tenslotte samen met de gembersiroop, de taugé en versgemalen peper en zout toe aan de Chinese tomatensoep.
Voeg eventueel nog wat noedels toe voor extra vulling.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten