2 uien
1 teentje
knoflook
2 eetlepels
zonnebloemolie
2 kleine
blikjes tomatenpuree
1 eetlepel
rietsuiker
2 blikjes
tomatenblokjes op sap
zout
versgemalen
peper
2
bouillonblokjes
1 wortel
½ prei
1 blikje
bamboescheuten
3 eetlepels
gembersiroop
1 handje taugé
Snijd de uien en knoflook heel fijn, fruit dit gedurende 5 minuten in
de olie maar niet bruin. Voeg na 3 minuten fruiten de tomatenpuree
toe en laat dit even ontzuren.
Roer de suiker er door samen met de tomatenblokjes, het sap en de
bouillonblokjes. Breng dit tegen de kook aan.
Maak de wortel en prei schoon, en snijd deze in heel dunne reeepjes
of doe dit op de rasp. Voeg deze toe aan de soep en laat 8 minuten
meekoken.
Laat het blikje bamboescheuten uitlekken en voeg ze tenslotte samen
met de gembersiroop, de taugé en versgemalen peper en zout toe aan
de Chinese tomatensoep.
Voeg eventueel nog wat noedels toe voor extra vulling.
Bereidingstijd:
circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten