woensdag 7 november 2012

COQ AU VIN (4 personen)

4 kippenbouten
zout en peper uit de molen 
olijfolie om in te bakken 
3 sjalotten, gepeld in stukjes
2 teentjes knoflook in plakjes
150 gram spekblokjes
150 gram champignons, gehalveerd
2 eetlepels bloem
½ liter rode wijn
¼ liter kippenbouillon
4 wortels, geschild en in stukjes van 3 cm 
4 takjes tijm 
6 takjes platte peterselie
150 gram zilveruitjes
2 eetlepels grof gehakte peterselie voor de garnering


Kruid de kippenbouten met peper en zout.
Bak ze in olijfolie op laag vuur mooi goudbruin.
Haal ze uit de pan en houd ze warm in de folie. 
Fruit in dezelfde pan de sjalotten en de knoflook. 
Voeg de spekblokjes en de champignons toe en bak deze nog enkele minuten mee. 
Roer nu de bloem er doorheen en voeg beetje bij beetje de wijn en de bouillon toe. 
Blijf roeren, zodat een gebonden saus ontstaat. 
Doe nu de kippenbouten, de wortel en de kruiden erbij en breng aan de kook.
Laat daarna 60 minuten op laag vuur gaar stomen. 
Doe er de laatste 5 minuten de zilveruitjes bij.
Garneer met de gehakte peterselie.

Bereidingstijd: circa 90 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten