2 kilogram mosselen
1 prei
1 ui
2 takjespeterselie
1 stengel bleekselderij
Riesling d'Alsace
1 sjalotje
20 gram boter
20 gram bloem
2 deciliter visbouillon
1 deciliter kookroom
1 theelepel mosterd
Snipper en fruit de
sjalotje in de boter. Roer de bloem erdoor en laat 1 minuut al
omscheppend garen.
Giet de visbouillon
en room erbij en roer tot het kookt en bindt. Laat ongeveer 5 minuten
zacht koken en voeg de mosterd toe. Voeg de bouillon toe als de saus
te dik wordt.
Spoel de mosselen
en verwijder schelpen die stuk zijn.
Snij de prei en ui
in dunne ringen en de bleekselderij in plakjes en hak de peterselie.
Met een glas Reisling in een grote pan.
Vul de pan maximaal
¾ met mosselen en breng op hoog vuur met gesloten deksel aan de
kook. Til het deksel op als kookt en schep of schud de mosselen om.
Laat het kookvocht het deksel nog twee keer omhoog drukken.
Serveer met de
warme roomsaus, frietjes of stokbrood en gekoelde riesling.
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten