1 hele soepkip of kipdelen voor kippensoep
1 grote prei in ringen
3 wortels in stuken
2 stengels bleekselderij in stukken
1 ui, gehalveerd
4 takjes peterselie
3 takjes tijm
2 blaadjes laurier
5 takjes selderij
zout en peper uit de molen
10 peperkorrels
Later toevoegen:
1 wortel ‘en julienne’ (dunne reepjes)
¼ prei ‘en julienne’ (dunne reepjes)
50 gram doperwten (diepvries)
nodig
soeppan, zeef, schone theedoek
Doe de kip in de pan en voeg alle ingrediënten toe.
Behalve de gesneden wortel en prei en de doperwten.
Vul de pan met koud water totdat de kip net onder staat.
Breng aan de kook en laat het geheel 2 uur zachtjes doorkoken.
Verwijder de kip en houd deze apart.
Zeef de bouillon en laat hem afkoelen.
Zet deze vervolgens in de koelkast, zo stolt het vet op de bouillon.
Zeef, als het vet gestold is, de bouillon door de zeef met daarin een theedoek.
Deze houdt het gestolde vet tegen.
Warm de volgende dag de bouillon op.
Maak op smaak met peper en zout.
Blancheer de wortel en prei julienne en de doperwten even in de bouillon.
Gebruik daarvoor de eerder gebruikte zeef.
Pluk de kip in grove stukken.
Giet voor serveren de bouillon in de borden.
Leg in het midden wat kip.
Voeg de geblancheerde groente toe.
bereidingstijd: circa 150 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten