zondag 4 november 2012

Kalkoen met champignom-druivensaus (4 personen)


500 gram kalkoenfilet
200 gram kastanjechampignons, in plakjes of in vieren
100 milliliter witte wijn
½ eetlepel Dijonmosterd
200 milliliter crème fraîche
150 gram witte druiven zonder pit, gehalveerd
50 gram boter
zout
versgemalen peper
zout

Snijd de kalkoenfilet in 4 platte stukken.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de boter en bak hierin de kalkoenfilets in 12 minuten zachtjes bruin en gaar.
Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
Bak de champignons in het braadvet.
Schenk de wijn erbij en laat deze iets inkoken.
Roer de mosterd en crème fraîche erdoor.
Schep de druiven door de saus.
Serveer de kalkoen met de mosterdsaus.

Bereidingstijd: circa 25 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten